Спали та варили їсти у підвалі: мешканка Дніпропетровщини розповіла про життя під обстрілами

Спали та варили їсти у підвалі: мешканка Дніпропетровщини розповіла про життя під обстрілами -

Спали та варили їсти у підвалі: мешканка Дніпропетровщини розповіла про життя під обстрілами - фото: adm.dp.gov.ua

Події
04 травня 2023 14:37

Село Велика Костромка – одне з найбільш постраждалих від ворожих обстрілів у Криворізькому районі. Минулого року понад шість місяців ворог гатив по ньому ледь не щодня. Людям доводилося жити, спати та готувати їжу у підвалах. Як тільки українські захисники відтіснили агресора подалі, місцеві взялися за відновлення своїх домівок.

Прифронтове село відвідала міжнародна делегація. Зокрема,  представниця Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців Кароліна Ліндхольм Біллінг та делегація посольства Норвегії, а ще Надзвичайні і Повноважні Посли Швеції та Нідерландів в Україні – Тобіас Тиберг та Єннес де Мол, повідомили у Дніпропетровської ОВА.

Дніпропетровську область відвідала міжнародна делегація -Дніпропетровську область відвідала міжнародна делегація - фото: adm.dp.gov.ua

Місцева жителька Олена розповіла, що вперше поряд з її будинком прилетіло 9 червня. Вона отримала поранення, були вибиті вікна. З доньками та маленьким онуком довелося переселитися у підвал. Там сім’я мешкала декілька місяців. Щодня руйнувань додавалося ще більше. В квартирі не залишилось жодного вцілілого вікна, повиривало двері. Найбільше постраждала кухня.

- Зараз потроху відновили помешкання, аби можна було жити нормально. Частково своїми силами. За кошти благодійної організації встановила три нових вікна, вхідні двері. Дуже хочу, щоб не бахкало більше. Бо навіть зараз ще залишився страх після пережитого, – поділилася Олена.

Житель Дніпропетровської області розповіла, як жила під обстрілами -Житель Дніпропетровської області розповіла, як жила під обстрілами - фото: adm.dp.gov.ua

Вона додала, що найбільше жителям села болить понівечена місцева школа. Останнього ракетного удару у жовтні вона не витримала. Унаслідок нього там вщент зруйнований спортзал, пошкоджені покрівля, стіни, класи, вікна.

У селі зруйнована школа -У селі зруйнована школа - фото: adm.dp.gov.ua

Директорка школи Ольга розповіла, що вже на другий день люди прийшли розбирати завали. Серед них були учні, вчителі та навіть пенсіонери. Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак зазначив, що школу можна буде відбудувати, але потрібна фінансова підтримка.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах