У Дніпрі виник скандал через перейменування вулиці Образцова

У Дніпрі виник скандал через перейменування вулиці Образцова -

У Дніпрі виник скандал через перейменування вулиці Образцова - фото: dnipro.tv

Події
30 квiтня 2023 12:04

У Дніпрі планували перейменувати вулицю Образцова на вулицю Чорних запорожців. Проте місцеві жителі виступили проти.

Питання перейменування вулиці Образцова мали б розглянути на найближчій сесії міської ради, але її виключили зі списку. Причиною цьому стале колективне звернення мешканців району, йдеться у сюжеті DniproTV.

Вулицю Образцова планують перейменувати на вулицю Чорних запорожців. За словами містян, нова назва не така милозвучна і слово "чорний" здається їм негативним.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Володимир Образцов, на честь якого вулиця отримала свою назву, був радянським інженером транспорту, пік діяльності якого припав на московський період, говорять історики. А "чорні запорожці" – безстрашні вояки УНР, які відстоювали українську державність. Історик Святослав Чирук розповів, що "чорні запорожці" приймали участь у так званих "зимових походах", коли вже території України була захоплена більшовиками. Було здійснено кілька спроб прориву на територію України з Польщі, і надії на те, що це сколихне повстання в Україні і допоможе звільнити України.

Та попри роз’яснення фахівців, з новою назвою мешканці вулиці Образцова не погоджуються. Вони направили до комісії з перейменування колективне звернення з проханням залишити стару назву.

Керівник робочої групи топонімічної комісії Валентин Старостін зазначив, що по тим поданням, які отримали, то місцеві мешканці вирішили, щоб вулиця називалася Зразкова.

У Дніпрі в черзі на перейменування ще 300 назв, говорять у топонімічній комісії. Їх мають змінити до кінця року, як, власне, і назву вулиці Образцова. Але її – з поправкою на побажання мешканців.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах