У Дніпрі побудують новий житловий комплекс з фасадами історичних будівель

У Дніпрі побудують новий житловий комплекс з фасадами історичних будівель

У Дніпрі побудують новий житловий комплекс з фасадами історичних будівель - фото: gorod.dp.ua

Події
22 квiтня 2023 16:38

У Дніпрі відбулася містобудівна рада, на якій розглянули нові архітектурні проекти. Так, у місті планують побудувати новий житловий комплекс, який включатиме фасади старовинних будівель.

Новий житловий комплекс зведуть на перехресті вулиць Бригадної та Архітектора Петрова. Там розташовано багато унікальних та старовинних котеджів. Однак вони мають дуже жахливий стан та потребують реконструкції. На стінах будинків є тріщини, а каркас, збудований з дерева і глини, обкладений цеглою. Про це повідомляє "Міський Сайт".

Тому "Архітектурна майстерня Аліпов", яку очолює архітектор Михайло Аліпов, запропонувала побудувати в цьому кварталі новий житловий комплекс, основу якого складатимуть фасади старовинних будівель.

У Дніпрі збудують новий житловий комплексУ Дніпрі збудують новий житловий комплекс - фото: gorod.dp.ua

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, на ділянці 0,49 гектара планують побудувати два нові будинки: восьмиповерховий та 13-поверховий. Комплекс буде розрахований на 200 однокімнатних квартир, 16 офісів, дев’ять магазинів та паркінг на 232 авто.

– Цією роботою ми намагаємось визначити межі можливого поєднання старих та нових об'єктів. Фасади історичних будівель будуть збережені та включені до обсягу нового комплексу. Ми прагнемо знайти рішення, яке збереже об'ємну пластику старих об'єктів, переводячи їхню стилістику в обсяги сучасної архітектури. Подібне рішення ми вже реалізували на вулиці Короленка, – зазначив Михайло Аліпов.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах