У Дніпрі пограбували евакуаційний автомобіль

У Дніпрі пограбували евакуаційний автомобіль -

У Дніпрі пограбували евакуаційний автомобіль - фото: suspilne.media

Події
21 квiтня 2023 16:48

У Дніпрі невідомі пограбували автомобіль волонтерів, на якому вони вивозили людей з "гарячих" точок. Сума збитків складає приблизно 70 тисяч гривень.

На цьому автомобілі волонтери евакуювали людей з Донеччини та південного напрямку. Наступна поїздка була запланована в Херсон. Зокрема, волонтери вивозили маломобільних людей, передає "Суспільне".

У ніч на 17 квітня невідомий розбив заднє вікно та викрав звідти шість бронежилетів, які придбали благодійники. Через це евакуацію на цій машині довелося призупинити.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Координатор евакуації Ярослав Корнієнко розповів, що біля автомобіля встановлена камера відеонагляду. Вона зафіксувала, шо десь о 01:30 прийшла людина з ліхтариком і подивилася, що там всередині. Чоловік зауважив, що бронежилети лежали під сидіннями і побачити їх було неможливо. За декілька годин прийшла інша людина, яка вже зламала скло, діяла дуже швидко і дістала саме бронежилети.

З початку повномасштабної війни волонтери евакуювали з прифронтових населених пунктів 4,5 тисяч маломобільних людей разом із супроводом. Також спільно з іншим благодійним фондом вивезли ще 45 тисяч людей. Координатор Ярослав Корнієнко каже, що зловмисники знали, що обкрадають саме евакуаційне авто, оскільки на ньому було написано "Евакуація".

У Дніпрі пограбували автомобіль волонтерів -У Дніпрі пограбували автомобіль волонтерів - фото: suspilne.media

Волонтер розповів, що це вже друга крадіжка з евакуаційних автомобілів їхнього фонду. Два тижні тому в трьох машинах, які стояли у різних районах Дніпра, зламали замки та вкрали аптечку і пристрій для вимірювання тиску.

Загальна сума збитків через останню крадіжку складає близько 70 тисяч гривень. Це вартість бронежилетів та ремонту авто. Волонтери вже полагодили автівку, зараз чекають на нові бронежилети.

За словами речниці Дніпровського відділу Нацполіції Аліни Стаднік, правоохоронці відкрили кримінальну справу за вчинення крадіжки в умовах воєнного стану, зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах