У Дніпрі планують заборонити використовувати штучні квіти та вінки на цвинтарях

У Дніпрі планують заборонити використовувати штучні квіти та вінки на цвинтарях

У Дніпрі планують заборонити використовувати штучні квіти та вінки на цвинтарях - фото: dniprorada.gov.ua

Події
17 квiтня 2023 17:57

У Дніпрі щороку з територій міських кладовищ вивозять близько 350 вантажівок сміття з штучними квітами та вінками. Цей рік не виключення. Зважаючи на це, у місті можуть заборонити використовувати пластикові речі на цвинтарях.

Як повідомив заступник міського голови Михайло Лисенко, з початку квітня цього року з міських кладовищ вже вивезли 4 066 тонн сміття, 90 % з якого – це штучні квіти та вінки. За його словами, після поминальних днів ця цифра збільшиться у декілька разів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тому на сесії виконкому Дніпровської міської ради, яка відбудеться 18 квітня, планують затвердити рішення, яке заборонятиме використовувати штучні квіти та вінки на цвинтарі. Також там хочуть поставити великогабаритні контейнери та спеціальні візки, аби людям було зручніше вивозити сміття під час прибирань. Все для того, аби на кладовищах не було стихійних сміттєзвадищ і це не шкодило природі. 

Нагадаємо, на лівому березі Дніпра на пляжі у парку Сагайдак річка вийшла з берегів і затопила навколишню територію. У мережі опублікували фотографії Воронцовського пляжу, який частково затопило. Сталося це внаслідок підвищення рівня води у річці Дніпро. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах