У школі Дніпра спалахнув скандал через російську мову

У школі Дніпра спалахнув скандал через російську мову

У школі Дніпра спалахнув скандал через російську мову - фото: nus.org.ua

Події
17 квiтня 2023 17:09

Нещодавно у Дніпрі у школі спалахнув скандал через мову. Вчителька говорила російською, що обурило маму учениці. 

Інцидент стався 13 квітня у школі №126. За словами мами учениці цього освітнього закладу Олени Юхимчук, класний керівник почала вести онлайн-урок російською. Коли діти зверталися до неї українською, вчителька відповідали їм не державною мовою. 

– Знову вчителька, наша класна керівничка Тетяна Ющенко, починає урок математики російською. Учень з класу двічі звертається до неї українською, і двічі вона відповідає російською. Потім переходить на українську, потім зному на російську, – розповіла Олена Юхимчук на своїй сторінці у Facebook. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після декількох хвилин уроку, жінка вирішила нагадати вчительці, що проводити освітній процес потрібно виключно українською мовою. На це вчителька відповіла, що російська – її рідна мова, а батьки не мають права приєднуватися до урока. Згодом маму учениці вимкнули з конференції.

Скандал прокоментували у департаменті гуманітарної політики. Начальниця відділу освітньої діяльності управління освіти Клявченко Світлана зазначила, що за законом, мовою освітнього процесу є українська. Тому спілкування в закладах освіти має відбуватися лише державною, як на перерві, так і на уроці. Про це повідомляє "Наше Місто".

Світлана Клявченко також додала, що факти порушення мовного законодавства у школі №126 підтверджені. Згодом будуть прийняті відповідні заходи. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах