Стало відомо, скільки шкіл на Дніпропетровщині постраждали від обстрілів РФ

Стало відомо, скільки шкіл на Дніпропетровщині постраждали від обстрілів РФ

Стало відомо, скільки шкіл на Дніпропетровщині постраждали від обстрілів РФ - фото: youtube.com/@FREEDOM_TV

Події
17 квiтня 2023 14:51

Не маючи успіхів на полі бою, окупанти скоїли та продовжують вчиняти військові злочини проти мирних людей. Вони обстрілюють житлові будинки, школи та інші цивільні об’єкти. Стало відомо, скільки закладів освіти зруйновано і пошкоджено на Дніпропетровщині внаслідок ворожих атак.

Як повідомили в Українській Гельсінській спілці з прав людини, з 24 лютого зафіксовано 129 випадків руйнувань та пошкоджень будівель закладів освіти в Дніпрі, Зеленодольську, Кривому Розі, Нікополі, Марганцю, селах Григорівка, Березове, Велика Костромка, тощо. Серед них школи, вищі заклади освіти, дитячі садочки та центри, шкільні стадіони, спортивні площадки та дитячі майданчики.

Внаслідок обстрілів РФ на Дніпропетровщині пошкоджено та зруйновано 129 шкілВнаслідок обстрілів РФ на Дніпропетровщині пошкоджено та зруйновано 129 шкіл - фото: helsinki.org.ua

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правозахисники нагадали хроніку масових обстрілів закладів освіти у Дніпропетровській області: 

  • 14 червня 2022 року окупанти обстріляли з артилерії спортивну школу в Зеленодольську. Там постраждали паркова зона, стадіон спортивної школи та корпус будівлі.
  • 15 червня агресор вдарив ракетою по місцевій загальноосвітній школі у селищі міського типу Просяна Синельниківського району. Заклад було вщент зруйновано.
  • 22 червня російські війська зруйнували три школи в Апостоловому. Серед них – Ліцей №1, який лише в 2020 році відкрили після повної реконструкції.
  • 02 жовтня ворожий дрон камікадзе зруйнував два поверхи місцевого ліцею у Кривому Розі. Там також сталася пожежа.
  • 11 жовтня окупанти двома ракетами поцілили по місцевому ліцею у селі Велика Костромка Зеленодольської громади. Внаслідок атаки частина будівлі повністю зруйнована.

За даними Міністерства освіти та науки України, станом на 20 січня 2023 року в Україні постраждав 3051 заклад освіти, з них 420 були зруйновані повністю. Майже половина – загальноосвітні школи: пошкоджено 1259, повністю зруйновано – 223.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах