Сапери передали у музей Дніпра унікальні артефакти

Сапери передали у музей Дніпра унікальні артефакти -

Сапери передали у музей Дніпра унікальні артефакти - фото: facebook.com/yavornytskiymuseum

Події
10 квiтня 2023 10:47

У Дніпропетровському національному історичному музеї імені Яворницького з’явилися нові унікальні експонати.

Як повідомили в адміністрації музею, нові артефакти передали сапери Збройних сил України, які працюють на території Харківської області. Історики відмічають, що серед знахідок є досить цікаві зразки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Друзі, перед вами – безцінне поповнення збірки Археологія в колекції нашого музею! І безцінне воно не так унікальністю предметів (хоча там є досить цікаві зразки), не матеріалами, з яких вони зроблені (до апробації декілька предметів – з "білого металу"). Його цінність в тому, що ці предмети врятовані з горнила війни! Їх до музею передали сапери ЗСУ, котрі працюють на теренах Харківської області. Найближчими роками там будуть неможливі повноцінні археологічні експедиції. Але історики, вони і в ЗСУ – історики. Тому, виконуючи свою роботу, дбають не лише про збереження життів, а і про збереження історичної пам'яті, – йдеться у дописі.

У Дніпрі передали до музею унікальні артефакти -У Дніпрі передали до музею унікальні артефакти - фото: facebook.com/yavornytskiymuseum

Їх знайшли під час розмінування Харківської області -Їх знайшли під час розмінування Харківської області - фото: facebook.com/yavornytskiymuseum

У музеї кажуть, що ще буде багато випадків поповнення колекцій таким чином і заликають захисників берегти свої життя.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах