Штрафи і правила: на водоймах у Дніпропетровській області діють нові обмеження

Штрафи і правила: на водоймах у Дніпропетровській області діють нові обмеження -

Штрафи і правила: на водоймах у Дніпропетровській області діють нові обмеження - фото: pexels.com

Події
03 квiтня 2023 10:39

У Дніпропетровській області на водоймах почали діяти нерестові обмеження на вилов риби. У цей період рибалки повинні дотримуватися правил, оскільки за порушення передбачені штрафи.

У Дніпропетровській обласній військовій адміністрації розповіли, щороку вводять сурові обмеження для рибалок, а річки і ставки патрулює інспекція. Це пов’язано з тим, що нерест – важливий період для усіх мешканців водойм, рибі потрібна тиша та спокій.

Під час нересту можна рибалити з берега однією вудкою на два гачки або спінінгом з однією штучною приманкою. Це дозволяється лише поза нерестовищами. Дозволена норма вилову на добу – 3 кілограми риби і один трофей. Ним може бути велика рибина у максимально дозволених розмірах. Наприклад, 80-сантиметровий сом або півметрова щука.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Дніпропетровській області нерест продовжуватиметься до 30 червня. Тривалість заборони відрізняється, залежно від водойми. Наприклад, у Кам’янському водосховищі –  з 1 квітня до 9 червня, у Дніпровському – з 5 квітня до 13 червня. На всіх річках області та її затоках – до 20 травня.

Порушникам загрожують як штрафи, так і кримінальна відповідальність. За порушення правил рибальства розмір стягнення до 680 гривень. Затятим браконьєрам, які завдали суттєву шкоду, загрожує штраф від 17 до 51 тисяч гривень або обмеження волі до трьох років. А ще доведеться відшкодувати нанесені рибному господарству збитки. За кожну незаконно виловлену щуку – понад 3,4 тисяч гривень, сома – більш ніж 5 тисяч, ляща – майже 1,7 тисяч гривень, окуня – понад 3,1 тисяч гривень, сазана – 3,7 тисяч гривень.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах