Чи можна з 1 квітня продовжувати купувати ліки без рецепта чи за паперовим рецептом

Чи можна з 1 квітня продовжувати купувати ліки без рецепта чи за паперовим рецептом.

Чи можна з 1 квітня продовжувати купувати ліки без рецепта чи за паперовим рецептом. Фото: pixabay.com

Події
01 квiтня 2023 17:31
Автор: Дарья Кунец

Незважаючи на великі черги перед аптеками, які вчора, 31 березня, спостерігалися по всій Україні, причин для ажіотажу не було. З сьогоднішнього дня, 1 квітня, жодних рецептів для купівлі більшості ліків, як і раніше, не потрібно.

Чутки про те, що з 1 квітня на 60% ліків, що продаються в Україні, потрібні рецепти, не відповідають дійсності. На початку повномасштабного вторгнення було видано наказ МОЗ від 4 березня 2022 року. Згідно з цим документом, на час воєнного стану скасовуються вимоги рецепту для купівлі всіх препаратів, за винятком наркотичних та психотропних.

Чи можна з 1 квітня продовжувати купувати ліки без рецепта чи за паперовим рецептом фото 1Чи можна з 1 квітня продовжувати купувати ліки без рецепта чи за паперовим рецептом фото 1

Наказ міністерства був пізніше підтверджений ухвалою Кабміну від 7 травня №542. Згідно з ним, більша частина ліків в Україні - у вільному безрецептурному продажі до кінця військового стану. Текст постанови можна прочитати за посиланням.

Також паперовий рецепт діє аналогічно електронному, і такий порядок зберігатиметься як мінімум до війни війни. Про це написав голова МОЗ Віктор Ляшко.

Єдина зміна, яка сталася 1 квітня, за словами міністра, у тому, що раніше ліки відпускали лише за паперовим рецептом, а зараз ще можна використовувати електронний.

Чи можна з 1 квітня продовжувати купувати ліки без рецепта чи за паперовим рецептом фото 2 1Чи можна з 1 квітня продовжувати купувати ліки без рецепта чи за паперовим рецептом фото 2

Нагадаємо, Vgorode публікував інструкцію, як купити ліки за електронним рецептом.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах