Скільки пам’яток архітектури знищили окупанти у Дніпропетровській області

Скільки пам’яток архітектури знищили окупанти у Дніпропетровській області

Скільки пам’яток архітектури знищили окупанти у Дніпропетровській області - фото: dnpr.com.ua

Події
01 квiтня 2023 16:58

Під час війни в Україні пошкоджено 2148 культурних та релігійних об’єктів: музеї, театри, бібліотеки, архітектурні пам'ятки, релігійні споруди.

У Дніпропетровській області зазнали руйнувань 25 пам’яток архітектури. Внаслідок ударів окупантів були пошкоджені важливі об’єкти культурної спадщини. Про це повідомили в Міністерстві культури та інформаційної політики України.

У Дніпропетровській області під час війни пошкоджено 25 культурних пам'ятокУ Дніпропетровській області під час війни пошкоджено 25 культурних пам'яток - фото: t.me/uawarinfographics

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Найбільше пам’яток пошкоджено або зруйновано у Харківській, Донецькій та Луганській областях. Там також постраждали об’єкти, які є частиною реєстру культурних пам'яток ЮНЕСКО. Такі втрати сильно впливають на нашу історію та культуру, і для їх відновлення знадобиться багато часу.

Крім цього, під час війни збитки у сферах культури та релігії 1,5 мільярди доларів.

Нагадаємо, Дніпропетровську область можуть перейменувати на Січеславську. Зроблять це лише після закінчення військового стану. Як повідомив народний депутат Володимир В’ятрович, рішення про перейменування Дніпропетровської області з’явилося у парламенті в 2019 році. Однак через проведення дострокових виборів його відклали. За словами нардепа, Дніпропетровську область повинні перейменувати згідно із законом про декомунізацію. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах