Стало відомо, коли можуть перейменувати Дніпропетровську область

Стало відомо, коли можуть перейменувати Дніпропетровську область

Стало відомо, коли можуть перейменувати Дніпропетровську область - фото: vgorode.ua

Події
01 квiтня 2023 12:09

Дніпропетровську область можуть перейменувати на Січеславську. Однак зроблять це лише після закінчення військового стану.

Як повідомив народний депутат Володимир В’ятрович, рішення про перейменування Дніпропетровської області з’явилося у парламенті в 2019 році. Однак через проведення дострокових виборів його відклали, пише "Дніпро Оперативний війна". 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами нардепа, Дніпропетровську область повинні перейменувати згідно із законом про декомунізацію. Під час військового стану це неможливо, адже нова назва передбачає зміни до конституції. 

– Зараз це неможливо, тому що це передбачає зміни до конституції, які неможливі під час дії військового стану. Після завершення військового стану, я сподіваюся, рішення про перейменування Дніпропетровської області в Січеславську буде ухвалено в парламенті, – сказав Володимир В’ятрович.

Щодо міста Новомосковськ на Дніпропетровщині, то його також можуть перейменувати. 

Нагадаємо, що нещодавно міській голова Новомосковська ініціював обговорення питання щодо перейменування міста. За словами мера Новомосковська Сергія Рєзніка, у дискусії візьмуть участь мешканці міста, науковці та краєзнавці. Він зазначив, що саме містяни мають вирішити чи перейменовувати Новомосковськ. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах