У Дніпропетровській області судитимуть банду, яка тримала людей в трудовому рабстві

У Дніпропетровській області судитимуть банду, яка тримала людей в трудовому рабстві

У Дніпропетровській області судитимуть банду, яка тримала людей в трудовому рабстві - фото: dp.npu.gov.ua

Події
01 квiтня 2023 14:49

У Дніпропетровській області викрили п’ять мешканців, які тримали людей в рабстві та змушували їх працювати на тяжких сільськогосподарських роботах. 

Як повідомили в пресслужбі ГУНП Дніпропетровської області, організатором групи був 62-річний житель Новомосковського району. До своєї справи він залучив спільників, серед яких були члени його родини та наглядач. Останній за вказівкою керівника контролював робітників та направляв їх на різні сільськогосподарські роботи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Учасники злочинної групи обирали людей, які не мали житла, коштів, документів та перебували у скруті. Серед них також були переселенці з окупованих територій. Так, їм обіцяли хорошу зарплату та гідне життя. Натомість жертви потрапляли у трудове рабство, де їх змушували тяжко працювати за безцінь та тримали в поганих житлових умовах.

Злочинців викрили поліцейські управління міграційної поліції ГУНП в Дніпропетровській області. У грудні 2022 року у них вдома правоохоронці провели обшуки, під час яких були вилучені речові докази. Також були встановлені та опитані потерпілі від трудової експлуатації.

Організатору трудового рабства та його спільникам були вручені повідомлення про підозру у скоєнні злочину за частиною 3 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми). Їм обрали запобіжні заходи.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах