Лікарка з Дніпра розповіла, чи потрібен е-рецепт на ліки, які людина приймає постійно

Лікарка з Дніпра розповіла, чи потрібен е-рецепт на ліки, які людина приймає постійно

Лікарка з Дніпра розповіла, чи потрібен е-рецепт на ліки, які людина приймає постійно - фото: thepharma.media

Події
31 березня 2023 15:20

В Україні з 1 квітня запрацюють е-рецепти на ліки, які раніше можна було купити лише за паперовими рецептами. Тобто, аби отримати його і придбати необхідні ліки, пацієнт повинен бути зареєстрованим в електронній системі охорони здоров'я, а також прийти на прийом до лікаря. Медикиня з Дніпра розповіла, чи потрібен е-рецепт для препаратів, які людина приймає на постійній основі.

– Навіть якщо ви роками п‘єте якусь кількість визначених препаратів перша виписка рецептів можлива виключно при очному прийомі, якщо цю схему призначав вам не ваш сімейний лікар в останні декілька тижнів-місяців, – розповіла сімейна лікарка Олена Кондратенко на своїй сторінці у Facebook.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вона також зазначила, що виписати електронний рецепт має той лікар, який призначає препарат. Щодо дистанційного отримання рецепту, то це можливо лише у разі довготривалого лікування і якщо лікар вас нещодавно оглядав.

Крім цього, Олена Кондратенко зазначила, що електронні рецепти ввели, щоб припинити безконтрольний прийом ліків і призначення медиками не правильного лікування.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах