У Дніпрі родини переселенців отримають безкоштовне житло

У Дніпрі родини переселенців отримають безкоштовне житло

У Дніпрі родини переселенців отримають безкоштовне житло - фото: suspilne.media

Події
27 березня 2023 15:02

У Дніпрі 35 родин, які виїхали з Маріуполя, отримають соціальне житло.

Як повідомили в Маріупольській міській раді, житло отримають ті переселенці, які гостро його потребують. Серед них – багатодітні, родини, де є дитина з інвалідністю, сім’ї загиблих українських військових та  сім’ї, рідні яких зникли безвісти. Їх обирали по бальній системі.

– Маріупольські родини обирали по бальній системі. Цей досвід ми використовували у Маріуполі при розподілі житла для інших переселенців. Запозичений він був у Грузії, яка мала такі ж самі виклики. Ця система виключає людський фактор впливу на рішення. Таким чином, житло отримають ті, хто потребують його гостріше, – йдеться в повідомленні. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, 127 маріупольців будуть жити у гуртожитку з сучасним ремонтом. Там є всі умови для комфортного проживання. Також – дитяча та побутові зони. З дітьми працюватимуть психолог та вихователь. Згодом там додатково утеплять фасад та облаштують територію біля будівлі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах