У міськраді пояснили, чому в Дніпрі не перейменували вулицю Маршала Малиновського

У міськраді пояснили, чому в Дніпрі не перейменували вулицю Маршала Малиновського

У міськраді пояснили, чому в Дніпрі не перейменували вулицю Маршала Малиновського - фото: uk.wikipedia.org

Події
24 березня 2023 11:51

Нещодавно у Дніпрі перейменували 26 вулиць, назви яких були пов’язані з державою агресором. Також на сесії мали б погодити нову назву і для вулиці Маршала Малиновського. Стала відома причина, чому цього не зробили. 

Як повідомив секретар міськради Олександр Санжара, вулицю Маршала Малиновського мали б перейменувати на Набережну Нової Армії. Однак мешканці вулиці попросили депутатів не голосувати за цю назву.

Вчора, 23 березня, під час засідання члени комісії погодили назву вулиці Маршала Малиновського, яку запропонували мешканці.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Олександра Санжари, у Дніпрі продовжують перейменовувати топоніми, пов’язані з РФ. Команда фахівців, серед яких історики та краєзнавці, беруть дані щодо нових назв зі старовинних карт, історичних назв територій та інших документів. Лише після довгих дискусій та обговорень, нову назву виносять для затвердження на сесію міськради. Однак, якщо мешканці вулиць не згодні з перейменуванням, то рішення можуть не погодити.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах