У Дніпрі рятують коней з Харківщини, яких хотіли з’їсти окупанти

У Дніпрі рятують коней з Харківщини, яких хотіли з’їсти окупанти

У Дніпрі рятують коней з Харківщини, яких хотіли з’їсти окупанти - фото: youtube.com/@ProDnipro

Події
22 березня 2023 12:01

У Дніпрі лікують коней з Харківщини та Донецької області. Від окупантів їх врятували звичайні люди. Деякі тварини отримали поранення.

Коня на ім’я Октава до притулку привезли з Харківщини. Солдати РФ, які окупували місто, хотіли вбити тварин та з’їсти. Мешканці вирішили рятувати коней від загибелі. На світанку вони вели їх мінними полями майже 10 кілометрів. Про це "Дніпро ТВ" розповіла співзасновниця притулку Пегас Яна Русіна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Спочатку Октава був дуже наляканий, боявся гучних звуків і нікого до себе не підпускав. Спільну мову з ним знайшов лише місцевий конюх Василь Кузьменко. Він каже, що тварин треба не боятися, а любити.

Натомість кінь на ім’я Буян, якому вже понад 30 років, почувається погано. До притулку Дніпра його евакуювали з осколковим пораненням з Донецької області. Він погано бачить і чує. Зараз тварині дають протизапальні засоби, аби послабити біль і позбавити дратівливості.

Працівники притулку "Пегас" сподіваються, що у врятованих тварин з’являться люблячі господарі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах