В Україні вводять рибальський квиток: що про нього відомо і як його оформити

В Україні вводять рибальський квиток: що про нього відомо і як його оформити.

В Україні вводять рибальський квиток: що про нього відомо і як його оформити. Фото: unsplash.com

Події
21 березня 2023 00:00

В Україні рибалки -любителі повинні будуть оформити спеціальний "рибальський квиток", якщо вони мають намір виловити більше риби, ніж дозволено за добовою безплатною нормою вилову.

Це експериментальний проект, який дозволить рибалкам-аматорам купувати платну послугу для лову риби у більшому обсязі. Зараз безкоштовно за один день рибалки можна виловити не більше ніж 3 кілограми водних біоресурсів. Таке рішення ухвалили у Мінагрополітиці. Документ видаватимуть в електронному вигляді.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Що потрібно знати про рибальський квиток?

Він діятиме на водних об'єктах, де визначено ліміти допустимого лову водних біоресурсів для аматорської риболовлі. Ліміти на квитки розподілятимуть через Єдину державну електронну систему управління галуззю рибного господарства.

Для придбання даного квитка розглядають варіант реєстрації рибалки у згаданій вище системі та створення там електронного кабінету, в якому будуть вказані дані про рибалку.

Як оформити квиток та сплатити його?

В електронному кабінеті потрібно буде обрати водний об'єкт або його частину, територіальну громаду, в районі якої планується використати цей квиток, а також водні біоресурси, які планують ловити, та календарний день запланованої риболовлі.

Система згенерує вартість квитка, яку можна сплатити кількома запропонованими способами.

Після того, як пройде оплата, система згенерує квиток і надасть йому персоналізований QR-код, який активується через годину після оплати.

Квиток діятиме у вибрані дні. Його можна придбати як на один день, так і на більший термін, але максимум – на 10 днів.

Орієнтовна добова норма для лову риби, яка перевищує безкоштовну норму: 1 екземпляр сома, 3 екземпляри жереху, судака, щуки, 5 кілограмів іншої рібі.

Кошти, які отримуватимуть із продажу таких квитків, обіцяють витрачати на відновлення природних популяцій водних біоресурсів шляхом зариблення водних об'єктів, де проводили аматорські рибалки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах