У Дніпрі пішов з життя відомий письменник та політик Віктор Веретенников

У Дніпрі пішов з життя відомий письменник та політик Віктор Веретенников -

У Дніпрі пішов з життя відомий письменник та політик Віктор Веретенников - фото: nashemisto.dp.ua

Події
16 березня 2023 17:58

У середу, 15 березня, на 83-му році життя помер Віктор Веретенников – підприємець , автор книг, політик, кінопродюсер, президент ТМ "Злагода" і почесний громадянин Дніпра.

Віктор Веретенников народився 22 серпня у Дніпрі у сім’ї робітників. У 1955 році він вступив до Дніпропетровського залізничного технікуму, а пізніше отримав вищу освіту за спеціальністю "інженер-електромеханік" у Дніпропетровському гірничому інституті, повідомляє "Наше місто".

У 1976 році Веретенников очолив Дніпропетровський міськмолзавод №2, а 1988 його призначили генеральним директором молочного комбінату "Придніпровський". Він був президентом акціонерної компанії "Комбінат Придніпровський", а також президентом Української корпорації "Дитяче харчування".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Веретенников двічі засідав у Верховній Раді та чотири рази – у Дніпропетровській облраді. Бізнесмен написав сім романів, із яких п’ять екранізовано. Найвідоміший фільм – психологічна драма "Заграва", де продюсером та режисером виступив сам автор.

Віктор Веретенников був лауреатом премії імені Олександра Довженка та премії імені Лесі Українки за кінематографічну діяльність. Він нагороджений орденом Святого Архістратига Михаїла "За відродження духовності в Україні" та Орденом III-го ступеня "За заслуги перед Україною", золотими медалями імені Олександра Довженка за роман і фільм "Потерянный рай" (2001), імені Лесі Українки за роман і фільм "Дикий табун" (2003), імені Антона Чехова за роман і фільм "Запороги".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах