У Дніпропетровській області затримали ворожого інформатора, який збирав розвіддані про оборону

У Дніпропетровській області затримали ворожого інформатора, який збирав розвіддані про оборону -

У Дніпропетровській області затримали ворожого інформатора, який збирав розвіддані про оборону - фото: pexels.com

Події
13 березня 2023 14:45

Правоохоронці затримали російського інформатора, який збирав інформацію про оборону Дніпропетровської області.

Як повідомили у Службі безпеки України, чоловік публікував у проросійських пабліках фото та відео, на яких можна було побачити місця базування Сил оборони на Дніпропетровщині. Там його помітили представники російських спецслужб, які вийшли на нього через підконтрольних адміністраторів прокремлівських інтернет-ресурсів.

Через месенджер чоловік запропонували співпрацювати за гроші. Кошти йому надсилали на його банківську картку. За вказівками кураторів, він виходив на місцевість і приховано фотографував переміщення підрозділів ЗСУ на території області. Насамперед агресора цікавила інформація про можливе переміщення колон з військовою технікою іноземного виробництва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Розвіддані російські загарбники планували використати для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по українських об’єктах. Контррозвідники СБУ затримали ворожого інформатора на спробі передачі закритих відомостей окупантам.

У Дніпропетровській області затримали ворожого інформатора -У Дніпропетровській області затримали ворожого інформатора - фото: t.me/SBUkr

За даними слідства, зрадником виявився мешканець Синельниківського району, який публічно підтримував збройну агресію РФ проти України. Свої прокремлівські погляди він розповсюджував у популярних соцмережах.

У чоловіка вдома провели обшук, у ході якого виявили комп’ютер та телефон із доказами. Слідчі повідомили йому про підозру. Наразі він під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах