У Дніпропетровській області виявили новий штам коронавірусу

У Дніпропетровській області виявили новий штам коронавірусу

У Дніпропетровській області виявили новий штам коронавірусу - фото: pravda.com.ua

Події
10 березня 2023 14:50

У Павлограді Дніпропетровської області виявили новий штам коронавірусу – Omicron XBB.1.9.

Як повідомили в центрі громадського здоров’я МОЗ України, мутацію Omicron XBB.1.9 знайшли у стічних водах. Це означає, що найближчим часом у нашій області у хворих можуть виявити цей штам коронавірусу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– У відібраному з Дніпропетровської області зразка методом секвенування визначено варіант Omicron XBB.1.9. Це перша знахідка даного різновиду Omicron у стічній воді. Це може свідчити про ймовірну появу найближчим часом такого варіанту у хворих на території Дніпропетровської області, – про це розповіла Ірина Демчишина, завідувачка референс-лабораторії з діагностики ВІЛ/СНІДу, вірусних та особливо небезпечних патогенів ЦГЗ.

У центрі громадського здоров’я також зазначили, що у березні цього року Omicron XBB.1.9 виявили лише в одної людини з Київської області.

Новий варіант Omicron XBB.1.9 розповсюджений в Індонезії (до 50% випадків), країнах Південно-Східної Азії та деяких країнах Європи.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах