Просвердлили руку: у Дніпрі банда під виглядом військових катувала та грабувала містян

Просвердлили руку: у Дніпрі банда під виглядом військових катувала та грабувала містян

Просвердлили руку: у Дніпрі банда під виглядом військових катувала та грабувала містян - фото: dbr.gov.ua

Події
01 березня 2023 14:49

У Дніпрі викрили злочинну банду. Її учасниками були семеро місцевих мешканців. Вони представлялися військовими територіальної оборони та нападали на містян у їхніх домівках. Злочинці катували їх, вимагали гроші та дороговартісні речі.

Так, вони виламали двері, вдерлися до чужої квартири, почали бити її мешканців та вимагали від них дві тисяч доларів. Аби отримати кошти нападники просвердлили руку потерпілому його шуруповертом. Після цього вони забрали всі речі з квартири, які їм сподобалися. Зрозумівши, що грошей у оселі немає, банда зв’язала господарям руки та відвезла їх до гаражів. Там постраждалих продовжили бити та вимагати кошти. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Там зазначили, що всі награбовані речі учасники банди розподіляли між собою і розпоряджались ними на власний розсуд.

Правоохоронці провели обшуки вдома у злочинців. У них вилучили велику кількість зброї, боєприпаси, вибухівки, награбоване майно та інші докази злочинної діяльності.

У Дніпрі злочинці катували та грабували містянУ Дніпрі злочинці катували та грабували містян - фото: dbr.gov.ua

Сімох учасників злочинної банди затримали та повідомили їм про підозру за фактами незаконного позбавлення волі із заподіянням потерпілим фізичних страждань, вчиненого за попередньою змовою, розбою в умовах воєнного стану, а також вимагання (частина 2 статті 146, частина 4 статті 187, частина 4 статті 189, КК України). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Також перевіряється причетність працівників поліції, які могли б приховати ці злочини (частина 3 статті 365, частина 1 статті 396 КК України).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах