Наслідки обстрілів та виплати: Лукашук розповів про ситуацію на Дніпропетровщині

Наслідки обстрілів та виплати: Лукашук розповів про ситуацію на Дніпропетровщині

Наслідки обстрілів та виплати: Лукашук розповів про ситуацію на Дніпропетровщині - фото: adm.dp.gov.ua

Події
20 лютого 2023 16:17

За весь час війни у Дніпропетровській області внаслідок ворожих обстрілів загинуло 217 людей. Також було зруйновано понад чотири тисячі будинків. 

Як повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук на брифінгу "Укрінформ", за 362 дні повномасштабного вторгнення найбільше постраждали Нікопольський, Криворізький та Синельниківський райони.

– Обстріли у Нікопольському районі не вщухають вже більше семи місяців. У Криворізькому районі удари із артилерії та РСЗВ по мирному населенню припинилися одразу після звільнення Херсону. Щодо Синельниківського району, то зараз там кількість обстрілів збільшується, – зазначив Микола Лукашук. 

Він також розповів про наслідки ракетного удару по Павлограду 16 лютого. Внаслідок ворожої атаки загинула одна людина та постраждали 12 людей. Також руйнувань зазнали 122 будинки. Вісім з них неможливо відновити. Зараз обговорюється питання щодо допомоги потерпілим та тим, у кого пошкоджені домівки. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Микола Лукашук зауважив, що за майже рік повномасштабної війни у Дніпропетровській області загинуло 217 людей та повністю зруйновано 4 045 будинків. Він додав, що родини загиблих отримають по 300 тисяч гривень з обласного бюджету.

Щодо енергопостачання, то ситуація у Дніпропетровській покращилася. Зараз енергетики світло не вимикають, однак вони всеодно закликають мешканців користуватися електроенергією помірно.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах