Як змінилися ціни на продукти у Дніпрі за останній місяць

Як змінилися ціни на продукти у Дніпрі за останній місяць

Як змінилися ціни на продукти у Дніпрі за останній місяць - фото: freepik.com

Події
14 лютого 2023 14:09

Фахівці розповіли, що подорожчало та що подешевшало у Дніпрі та області за січень 2023 року.

Так, найбільше подорожчали продукти харчування (на 1,6%): овочі, фрукти, маргарин (на 7,2–6,5%). Також у межах 2,5–0,8% зросли ціни безалкогольні напої, масло, молоко, хліб, м'ясо та м'ясопродукти, кондитерські вироби з цукру. Про це повідомили в Головному управлінні статистики у Дніпропетровській області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Натомість продукти переробки зернових подешевшали на 4,6% . Ціни на одяг і взуття також знизилися на 6,7%, а саме: одяг – на 7,0%, взуття – на 6,3%.

На 1,0% підвищилися ціни у сфері охорони здоров'я. Це пов'язано із подорожчанням амбулаторних послуг (на 2,7%), послуг лікарень (на 2,5%), фармацевтичної продукції (на 0,2%).

Крім цього, зросли ціни на транспорт (на 0,5%) передусім через зростання вартості транспортних послуг (на 5,4%), автомобілів (на 3,5%). У той же час паливо та мастила здешевшали на 3,3%.

Вищими на 1,7–0,6% стали ціни на послуги ресторанів та готелів, у сфері зв'язку, на алкогольні напої, тютюнові вироби, предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах