У Дніпропетровській області продовольча корпорація фінансувала "ДНР"

У Дніпропетровській області продовольча корпорація фінансувала "ДНР" -

У Дніпропетровській області продовольча корпорація фінансувала "ДНР" - фото: t.me/SBUkr

Події
09 лютого 2023 14:26

Правоохоронці викрили у Дніпропетровській області міжрегіональну продовольчу корпорацію, яка фінансувала "фонд" Пушиліна на підтримку окупантів.

Як повідомили у Службі безпеки України, компанія мала частину активів на тимчасово окупованій частині Донецької області і сплачувала там "податки". Підприємство перерахувало у "бюджет ДНР" більше чотирьох мільйонів гривень. Також ця корпорація здійснювала "відрахування" до"фонду" терориста Пушиліна на підтримку російських окупаційних угруповань.

Компанія сплачувала податки в "ДНР" -Компанія сплачувала податки в "ДНР" - фото: t.me/SBUkr

Як свідчать матеріали слідства, організатором незаконної діяльності виявився власник компанії, яка була створена на початку 2000-х років на Донеччині. Підприємство займалось дистрибуцією оптових партій продовольчих товарів через торговельні мережі у різних регіонах України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У 2014 році засновники комерційної структури перевели частину її активів на підконтрольну українській владі територію Донецької області, а після повномасштабного вторгнення – на Дніпропетровщину. Інша частина бізнесу увесь цей час залишилася на тимчасово окупованій території сходу України. При цьому власник компанії налагодив там збут продовольства і перерахування одержаних прибутків на користь місцевої окупаційної адміністрації. Постачання продукції здійснювали через афілійовані комерційні структури, які перебували у захоплених районах.

СБУ провела обшуки у Дніпропетровській області -СБУ провела обшуки у Дніпропетровській області - фото: t.me/SBUkr

Під час обшуків за адресами складських та офісних приміщень компанії на Дніпропетровщині, а також у помешканнях фігурантів правоохоронці виявили:

  • фінансово-господарську документацію;
  • чорнові записи;
  • комп’ютерну техніку із доказами незаконної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру топменеджерам корпорації та обрання міри запобіжного заходу.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах