Хотів повалити владу: у Дніпрі винесли вирок чоловіку, який оголосив себе "президентом"

Хотів повалити владу: у Дніпрі винесли вирок чоловіку, який оголосив себе "президентом"

Хотів повалити владу: у Дніпрі винесли вирок чоловіку, який оголосив себе "президентом" - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Події
08 лютого 2023 15:52

У 2022 році у Дніпрі викрили лідера антидержавної організації, який сформував тіньовий уряд та оголосив себе "президентом". Чоловіка затримали під час публічних виступів, де він закликав повалити конституційний лад та владу України.

Як повідомили в пресслужбі СБУ, "легітимний президент" збирав своїх однодумців у лавах "всеукраїнського національного конгресу" і разом з ними формував тіньовий уряд. Діючі державні органи були визнані "терористичними структурами".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За рішенням суду у 2022 році чоловіка, який вважав себе "президентом", засудили до трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном в один рік за статею 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Однак він продовжив спілкуватися із своїми однодумцями та діяти проти держави. Чоловік поширював антиукраїнську агітацію у мережі, яку ворог використовував у своїх пропагандистських сюжетах.

Так, за поданням Служби безпеки України суд скасував йому випробувальний термін. Зловмисника було затримано у Києві та супроводжено до місця відбування покарання. Найближчі декілька років він проведе за гратами.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах