У Дніпропетровській області викрили потужну банду наркоторговців

У Дніпропетровській області викрили потужну банду наркоторговців -

У Дніпропетровській області викрили потужну банду наркоторговців - фото: dbr.gov.ua

Події
06 лютого 2023 13:21

Правоохоронці провели масштабну спецоперацію, у ході якої викрили банду з мільйонним оборотом, яка поширювала наркотики.

Як повідомили у ДБР, збут наркотиків був поставлений на потік у Полтавській, Дніпропетровській, Сумській та інших областях. Також наркоторговці активно шукали клієнтів на прифронтових територіях.

Наркотики розповсюджували за допомогою Telegram-ботів. Наркоторговці створили для свого "бізнесу" навіть власну "торгову марку", яку зображували на рекламі. Замовити товар можна було цілодобово всього у кілька кліків. Вибравши потрібний населений пункт, а також вид наркотику, покупець сплачував гроші, після чого йому приходило відповідне поштове відправлення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наркоторговці мали власну "марку" -Наркоторговці мали власну "марку" - фото: dbr.gov.ua

До речі, сплатити за "товар" можна було як у національній валюті, так і у крипті. Наприклад, розрахувавшись біткоїнами. Для цього використовували спеціальні платіжні системи.

Придбати наркотики можна було в Телеграмі -Придбати наркотики можна було в Телеграмі - фото: dbr.gov.ua

У ході спецоперації пройшли 15 обшуків на території трьох областей. Правоохоронці вилучили майже 1,5 кілограму амфетаміну, кілограм метамфетаміну, вісім кілограмів синтетичних наркотиків та інші речовини, вартість яких на чорному ринку сягає щонайменше десяти мільйонів гривень.

Товару вилучили на 10 мільйонів гривень -Товару вилучили на 10 мільйонів гривень - фото: dbr.gov.ua

Наразі затримано п’ятьох осіб, яким повідомлено про підозру у використанні коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, а також у незаконному виробництві та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Усім затриманим обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права на заставу. Крім того, планується повідомлення про підозру й іншим учасникам банди. Досудове розслідування триває, планується арешт майна фігурантів – машин, будинків тощо.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах