Мешканці Дніпропетровщини переправляли ухилянтів за кордон: скільки коштувала послуга

Мешканці Дніпропетровщини переправляли ухилянтів за кордон: скільки коштувала послуга

Мешканці Дніпропетровщини переправляли ухилянтів за кордон: скільки коштувала послуга - фото: t.me/dnipr_gp_gov_ua

Події
04 лютого 2023 14:01

У Кривому Розі мешканець організував схему переправляння чоловіків призовного віку до країн ЄС. Вартість послуги коштувала 15 тисяч доларів.

Як повідомили в пресслужбі Дніпропетровської обласної прокуратури, чоловік разом із трьома спільниками виготовляв підроблені документи для виїзду ухилянтів за кордон: паспорти та водійські посвідчення однієї з країн ЄС. Один пакет таких документів коштував 15 тисяч доларів.

Було встановлено, що учасники схеми виготовили підроблені документи для семи ухилянтів на суму 105 тисяч доларів США.

У Кривому Розі за 105 тисяч доларів хотіли переправити за кордон 7 чоловіківУ Кривому Розі за 105 тисяч доларів хотіли переправити за кордон 7 чоловіків - фото: t.me/dnipr_gp_gov_ua

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці провели обшуки вдома та у авто керівника групи. Вони вилучили підроблені паспорти громадян іноземної держави, банківські картки та кошти.

Стосовно організатора злочинної схеми скерували обвинувальний акт до суду за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, підроблення офіційних документів та збут таких документів (частина 3 статті 27, частина 3 статті 332, частина 3 статті 27, частина 3 статті 28, частина 3 статті 358 КК України).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах