Російське місто хоче обміняти знесені пам'ятники у Дніпрі на дрова: відповідь міськради

Російське місто хоче обміняти знесені пам'ятники у Дніпрі на дрова: відповідь міськради

Російське місто хоче обміняти знесені пам'ятники у Дніпрі на дрова: відповідь міськради - фото: dniprorada.gov.ua

Події
04 лютого 2023 12:34

Нещодавно до міськради Дніпра надійшов лист від російського містечка Кременка Калузької області. Його адміністрація запропонувала обміняти знесені пам'ятники у нашому місті на дрова для українців. Дніпровська міськрада дала розгорнуту відповідь.

Голова адміністрації міського поселення Кременка Сергій Гусев надіслав відкритий лист меру Дніпра Борису Філатову. У ньому він зазначив, що знесені раніше пам'ятники у "Дніпропетровську" потрібні їм для того, аби "пробудити любов до своєї батьківщини, культури, історії у підростаючого покоління". В обмін на радянські монументи вони запропонували дрова "для цивільного населення України". Про це на своїй сторінці у Facebook розповів Борис Філатов. 

Лист до Дніпра від російського міста КременкаЛист до Дніпра від російського міста Кременка - фото: facebook.com/Борис Філатов

Відповідь від міської ради Дніпра не змусила себе довго чекати. Документ підписав секретар Дніпровської міськради Олександр Санжара. У листі йдется про те, що міста "Дніпропетровська", який часто згадує російська адміністрація, вже давно не існує. Також там привітали жителів міського поселення з тим, що у них з'явився інтернет.

– Лист надійшов до нас електронною поштою, тому просимо прийняти щирі привітання з тим, що до Вашого робочого селища дотягнули інтернет. Сподіваюся, ви навіть встигли застати такі соцмережі, як "Фейсбук" та "Інстаграм" до їхньої заборони Роскомнаглядом. А нормальні дороги, судячи з фотографій Вашого села, до Вас ще не дотягнули. Але, як у вас там говориться, і Москва не одразу будувалася, і потонула, до речі, теж не одразу, – йдеться у листі міськради Дніпра. 

Пам'ятник радянському письменнику Максиму Горькому все ж таки погодилися обміняти за курсом PGR/DRV не менше 1/1000, тобто тисяча кілограмів дров за кожний кілограм статуї Горького.

– З урахуванням того, що ця пам'ятка дорога серцю кожного жителя міста, і отримала народну назву "Горький на унітазі", ми готові розпочати переговори при курсі PGR/DRV не менше 1/1000, тобто тисяча кілограмів дров за кожний кілограм статуї Горького. Унітаз же можна вважати за курсом не нижче 1/1500, оскільки ми з Вами разом розуміємо, яку цінність представляють унітази для кожного росіянина, – зазначили у листі від Дніпра та попрохали адміністрацію російського міста поквапитися з прийняттям рішення. 

Лист від Дніпровської міської ради до російського міста КременкаЛист від Дніпровської міської ради до російського міста Кременка - фото: facebook.com/Борис Філатов

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах