Готували теракти та розвідували позиції ЗСУ: на Дніпропетровщині викрили агентів РФ

Готували теракти та розвідували позиції ЗСУ: на Дніпропетровщині викрили агентів РФ

Готували теракти та розвідували позиції ЗСУ: на Дніпропетровщині викрили агентів РФ - фото: t.me/SBUkr

Події
03 лютого 2023 15:17

У Дніпропетровській області СБУ викрила агентів ФСБ РФ, які збирали дані про дислокацію позицій ЗСУ та їх переміщення у прифронтових районах сходу України. Також – готували теракти в нашому регіоні.

Як повідомили в пресслужбі СБУ, зрадники намагалися дізнатися, де розташовуються законспіровані бази Сил спеціальних операцій ЗСУ, локації інженерних укріплень і навчальні центри українських військ. А у разі наближення окупантів до Дніпропетровщини агенти ФСБ мали допомогти їм та вчиняти диверсії, теракти на території регіону.

Керівником ворожих агентів був колишній працівник місцевого підрозділу розформованої міліції. Російська спецслужба завербувала його задовго до початку повномасштабного вторгнення. Він отримав завдання від своїх російських кураторів – сформувати власну агентурну мережу, щоб діяти проти України. Вже після 24 лютого він почав активно залучати своїх агентів для збору необхідної інформації, яку використовував ворог. Крім цього, постійно намагався залучити до злочинної діяльності інформаторів серед українських військових та правоохоронців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Всім своїм агентам російські загарбники обіцяли керівні "посади" у місцевих окупаційних організаціях, у разі захоплення регіону.

Співробітники СБУ поетапно задокументували факти злочинної діяльності ворожих агентів. У них вдома провели обшуки, де виявили вогнепальну зброю з глушниками, бойові гранати, набої різного калібру, засоби зв’язку для конспіративної комунікації з представниками ФСБ.

У Дніпропетровській області затримали агентів РФУ Дніпропетровській області затримали агентів РФ - фото: t.me/SBUkr

Проти ворожих поплічників відкрили кримінальне провадження за статею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Зараз вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах