Як у Дніпрі будуть знеструмлювати будинки, де ніколи не вимикають світло

Як у Дніпрі будуть знеструмлювати будинки, де ніколи не вимикають світло

Як у Дніпрі будуть знеструмлювати будинки, де ніколи не вимикають світло - фото: radiotrek.rv.ua

Події
03 лютого 2023 12:05

У Дніпрі будуть дистанційно знеструмлювати будинки, які під'єднані до мережі живлення об’єктів критичної інфраструктури і в яких ніколи не вимикають світло.

Як повідомили в міській раді, таку систему поки що запровадять у будинках ОСББ/ЖБК. Голови правління погодилися самостійно вимикати світло за графіком. Це допоможе уникнути аварій та перевантаження на електромережах.

За словами начальника відділу організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення міської ради Владислава Макарця, спочатку в будинку проведуть обстеження. Потім там встановлять дистанційну систему управління електропостачанням. Також – спеціальний контактор, до якого під'єднуються різні модулі управління. Після цього, за допомогою застосунку в телефоні буде визначатися час вимкнення будинку від світла. 

У Дніпрі впроваджують систему дистанційного знеструмленняУ Дніпрі впроваджують систему дистанційного знеструмлення - фото: dniprorada.gov.ua

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Запровадити нову систему у своїх будинках погодилися кілька десятків будинків ОСББ/ЖБК. Голови правління будинків, де ніколи не вимикають світло, можуть теж звернутися до департаменту, аби їх будинок дистанційно знеструмлювали за графіком.

Владислав Макарець зазначив, що в будь-якому разі будинки, які підключенні до мережі критичної інфраструктури і які споживають багато електрики, будуть переключені на звичайну мережу енергетиками.

Звернутися до департаменту щодо встановлення системи самостійного дистанційного знеструмлення будинку ОСББ/ЖБК можна за адресою: вулиця Воскресенська, 21-А або за номером: 063-340-94-77.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах