У Каховському водосховищі знизився рівень води: чи є загроза для Дніпра

У Каховському водосховищі знизився рівень води: чи є загроза для Дніпра -

У Каховському водосховищі знизився рівень води: чи є загроза для Дніпра - фото: nashemisto.dp.ua

Події
02 лютого 2023 17:01

Через військові дії і пошкодження запірних споруд Каховської ГЕС знизився рівень води у Каховському водосховищі. Це стало серйозною проблемою для багатьох водозаборів у Дніпропетровській області.

У Нікопольському та Криворізькому районах все частіше повідомляють про те, що мешканцям потрібно зробити значні запаси води, оскільки ситуація може погіршитися у будь-який момент, повідомляє "Наше місто". При цьому жителі Дніпра також переймаються, чи може це позначитися на забезпечення міста питною та технічною водою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Регіональному офісі водних ресурсів у Дніпропетровській області зазначили, що наразі рівень падіння води у Каховському водосховищі трохи затримався, і загалом ситуація контрольована. Дослідженням займаються у Нікопольському регіональному управлінні водних ресурсів. Там роблять спеціальні відмітки і тому подібею На сьогодні відмічають, що рівень падіння води у Каховському водосховищі дещо сповільнився, проте проблема залишилася.

В управлінні сподіваються, що рівень води збережеться, а згодом з’явиться можливість провести необхідні ремонтні роботи. Що стосується міста Дніпра, то ніякої загрози для його водозабезпечення немає.

У департаменті благоустрою і інфраструктури Дніпровської міськради цю інформацію підтвердили. Також додали, що ситуація у місті контрольована.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах