Що зараз із подружжям, яке постраждало внаслідок ракетного удару по АЗС у Дніпрі

Що зараз із подружжям, яке постраждало внаслідок ракетного удару по АЗС у Дніпрі

Що зараз із подружжям, яке постраждало внаслідок ракетного удару по АЗС у Дніпрі - фото: facebook.com/frm4hospita

Події
01 лютого 2023 18:16

25 жовтня 2022 року у Дніпрі внаслідок ракетного удару по АЗС та вибухової хвилі загинули двоє людей. Ще четверо постраждали. Серед них подружжя Настя й Олексій, які отримали дуже важкі травми. Стало відомо, як проходить їхня реабілітація і як вони почуваються зараз.

Нагадаємо, що постраждалим Насті й Олексію по 28 років. Внаслідок вибуху на АЗС їхню машину пошкодили десятки уламків. Чоловік Олексій втрачав багато крові і в цей момент робив усе можливе, щоб допомогти своїй дружині вийти з авто. До приїзду медиків, він підтримував її та закривав рани руками.   Бригада екстреної медичної допомоги швидко госпіталізувала постраждалих до лікарні імені Мечникова. Чоловік та жінка втратили багато крові та отримали поранення нижніх кінцівок. Дружину Настю прооперували двічі. Спочатку торакальний хірург Андрей Снисарь дістав два уламки біля її серця. Потім їй провели тривалі та складні операції на хребці.

Настю та Олексія весь цей час лікували лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, медичні сестри, фізичні терапевти, ерготерапевти, психологи, які були поруч у найскладніші моменти, повідомили на сторінці Відділення фізичної реабілітаційної медицини міської лікарні №4 у Facebook.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вони розпочали застосовувати всі методики після того, як пройшов місяць з моменту травм спинного мозку. Лікарі зазначають, що спочатку Настя та Олексій не могли повернутися на бік та постійно потребували допомоги оточуючих. А на перших заняттях, коли жінка чула повітряну тривогу, у неї починалися панічні атаки. Згодом вона навчила з цим працювати.

З того часу минуло два місяці. Зараз вони самостійні, наскільки це можливо при таких травмах. За словами лікарів, найкраща мотивація для них – це їх 8-річний син.

Подружжя, яке постраждало від ракетного удару, проходить реабілітаціюПодружжя, яке постраждало від ракетного удару, проходить реабілітацію - фото: facebook.com/frm4hospital

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах