У Дніпропетровській області викрили двох проросійських агітаторів

У Дніпропетровській області викрили двох проросійських агітаторів

У Дніпропетровській області викрили двох проросійських агітаторів - фото умовне: acc.cv.ua

Події
31 сiчня 2023 13:21

У Кам'янському на Дніпропетровщині СБУ викрила двох колаборантів, які підтримували повномасштабне вторгнення РФ в Україну та закликали до співпраці з окупаційною владою.

Так, проросійським агітатором виявився мешканець Кам’янського, колишній співробітник одного з обслуговуючих підприємств Дніпропетровської області. У одній із соцмереж він спілкувався із громадянами РФ та підтримував "путінський режим". Також у мережі він поширював антиукраїнські матеріали, де закликав громадян України співпрацювати з окупаційною владою на тимчасово окупованих територіях та підтримати так звану "спецоперацію РФ" в Україні. Про це повідомили в пресслужбі СБУ Дніпропетровської області. 

У Кам'янському житель підтримував РФУ Кам'янському житель підтримував РФ - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ще одна місцева мешканка, колишня працівниця одного з об'єктів критичної інфраструктури регіону у соцмережі "Однокласники" публікувала пости, де вихваляла політику президента РФ. Також жінка пропагувала серед громадян України меседжі стосовно необхідності зміни керівництва нашої держави і звільнення її від "нацизму".

Місцева жителька Кам'янського пропагувала політику РФМісцева жителька Кам'янського пропагувала політику РФ - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Співробітники СБУ викрили ворожих пропагандистів і припинили антиукраїнську агітацію. Під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютери та телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень за статею 111-1 Кримінального кодексу України двом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах