У YASNO розповіли, чому виросли платіжки за світло під час відключень

У YASNO розповіли, чому виросли платіжки за світло під час відключень

У YASNO розповіли, чому виросли платіжки за світло під час відключень - фото: rbc.ua

Події
30 сiчня 2023 16:51

Внаслідок масових атак на енергетичну інфраструктуру у регіонах України тривалий час застосовуються відключення світла. Попри це, платіжки за електроенергію не зменшилися, а навпаки виросли. В чому причина, розповіли у YASNO.

Так, за словами генерального директора YASNO Сергія Коваленка, це пов'язано з тим, що мешканці різко вмикають всі прилади одразу після ввімкнення світла. Таким чином, обсяг електроенергії, який був заощаджений в період відключення, може компенсуватися.

Друга причина може бути в тому, що мешканці невчасно або пізно подають показання лічильників.

– Якщо передавати показання вчасно, у рахунку буде вказана сума лише за фактичне споживання. Якщо показання передаються невчасно, обсяг електроенергії, яку спожив клієнт, визначають за середньодобовим споживанням. Його розраховують залежно від показань, зафіксованих раніше, у минулі періоди. Тому сума у рахунку може вищою, ніж зазвичай, – зазначив Сергій Коваленко.

Він також додав, що зараз надважливо помірно використовувати світло, вчасно передавати показання та регулярно сплачувати за спожиту електроенергію.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах