У Дніпрі можуть запровадити віялові відключення газу: причина

У Дніпрі можуть запровадити віялові відключення газу: причина

У Дніпрі можуть запровадити віялові відключення газу: причина - фото: kuryer.if.ua

Події
27 сiчня 2023 12:44

У Дніпрі борги населення за опалення становлять майже 1,4 мільярда гривень. Через це у місті можуть почати вимикати газ. 

Як повідомив директор департаменту благоустрою Михайло Лисенко, якщо жителі не будуть сплачувати за опалення і борг збільшиться, то ймовірно котельні будуть відключати. Адже комунальні підприємства не можуть здійснити оплату за отриманий газ. 

– Якщо у відсотках, то оплату здійснює всього 30% населення. Інші 70% напевно вважають, що через війну ці борги якось спишуться чи станеться щось подібне. Запевняю, нічого з перерахованого вище не станеться, а зовсім скоро, з великою ймовірністю відбудуться відключення котелень від газу, тому що комунальні підприємства не отримують гроші від населення і не в змозі зробити оплату за отриманий газ, – написав Михайло Лисенко. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він також зазначив, що котельні відключатимуть не КП, а саме організації, які постачають їм газ. Заборгованість населення перед ними сягнула 1 мільярд 215 мільйонів 380 тисяч.

Тому жителів закликають активніше платити за тепло. Якщо цього не робити, то окрім світла у Дніпрі будуть вимикати і газ.

– Простими словами із боргу населення 1.4 мільярди – борг за газ становить 1.2 мільярди. Нині всім дуже важко. Але тим не менш, закликаю жителів міста, активно починати робити оплату за тепло, що постачається. Інакше, незабаром, за віяловими відключеннями електроенергії ми можемо отримати таку саму ситуацію з газом, – сказав Лисенко.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах