Філатов розповів, як місто допомагатиме жителям зруйнованого будинку на Перемозі

Філатов розповів, як місто допомагатиме жителям зруйнованого будинку на Перемозі

Філатов розповів, як місто допомагатиме жителям зруйнованого будинку на Перемозі - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Події
20 сiчня 2023 12:10

Вчора, 19 січня, мер Дніпра Борис Філатов зустрівся із постраждалими мешканцями будинку на ж/м Перемога, який 14 січня зруйнувала російська ракета. Він обговорив з ними нагальні питання щодо надання компенсації та іншої необхідної допомоги від міста. 

Так, за словами Бориса Філатова, мерія виплачуватиме до мільйона гривень кожній постраждалій родині, яка втратила квартиру. Таку ж суму обіцяла додати і обласна адміністрація. Також з коштами допоможуть бізнес, приватні пожертвувачі та інші міста.

Філатов зазначив, що жителі самі будуть вирішувати на що їм витрачати кошти. Аби гроші було розподілено справедливо, люди заповнять анкети, де вкажуть головні потреби. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім цього, для мешканців зруйнованих і пошкоджених квартир повністю анулються борги за всю комуналку. Міська влада також безкоштовно надасть жителям всі необхідні послуги: організацію поховань, оформлення документів, лікування, юридичні послуги, вивіз меблів тощо.

До того ж спеціалісти вже розпочали обстежувати зруйнований будинок. Найближчим часом буде вирішено, які квартири можна відбудувати, а які демонтувати. Комунальники безкоштовно замінять всі вибиті вікна, а "Дніпрогаз" незабаром відновить подачу газу до осель у під'їздах, що вціліли.

Мешканці також можуть звернутися до департаменту соцзахисту за матеріальною допомогою.

Борис Філатов розповів, як місто буде допомагати мешкнцям зруйнованого будинку на ПеремозіБорис Філатов розповів, як місто буде допомагати мешкнцям зруйнованого будинку на Перемозі - фото: facebook.com/Борис Філатов

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах