У Дніпрі викрили 7 агентів Генштабу РФ, які коригували ракетні удари по місту

У Дніпрі викрили 7 агентів Генштабу РФ, які коригували ракетні удари по місту

У Дніпрі викрили 7 агентів Генштабу РФ, які коригували ракетні удари по місту - фото: t.me/SBUkr

Події
20 сiчня 2023 11:04

СБУ викрила у Дніпрі сім агентів головного управління Генштабу ЗС РФ, які коригували ракетні удари по критичній та енергетичній інфраструктурі міста. Діяла ворожа група з жовтня 2022 року.

За даними СБУ, мешканці Дніпра збирали координати об'єктів критичної, енергетичної інфраструктури та розвіддані про базування і переміщення підрозділів українських військ на території області, намагаючись виявити позиції української системи ППО.

Всю інформацію агенти через анонімні месенджери добровільно передавали представникам ГРУ РФ через резидента групи. Ним виявився громадянин Росії, який раніше проживав у Дніпрі. У 2014 році він створив місцеву прокремлівську громадську організацію ГО "SERB", учасники якої виступали за створення так званої "південно-східної Української республіки", підконтрольної країні-агресору.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згодом зловмисник втік до Росії, де був завербований співробітниками Генштабу РФ, які доручили йому створити власну агентуру. До неї увійшли сім мешканців Дніпра, які розпочали свою активну діяльність у жовтні 2022 року. 

Всю передану інформацію від дніпрян, окупанти використовували для підготовки і здійснення ракетних ударів по місту. Після обстрілів агенти повідомляли про результати та наслідки "прильотів", щоб повторно скоригувати удар. 

Під час важливої спецоперації, яку провела СБУ, зрадників було затримано.

У Дніпрі СБУ затримала сім агентів Генштабу РФ У Дніпрі СБУ затримала сім агентів Генштабу РФ - фото: t.me/SBUkr

Під час обшуків у них вдома правоохоронці виявили: саморобні вибухові пристрої, комп'ютери та телефони із доказами законспірованого листування з ворогом, прокремлівську літературу.

У агентів РФ знайшли гаджети із доказами співпраці з РФУ агентів РФ знайшли гаджети із доказами співпраці з РФ - фото: t.me/SBUkr

Наразі мешканцям Дніпра повідомлено про підозру за частиною 2 статею 111 Кримінального кодексу України. Розслідування триває. Також СБУ перевіряє інформацію про ймовірну причетність затриманих до ракетного удару РФ по житловому будинку у Дніпрі 14 січня цього року.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах