Ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі: що відомо на 18 січня

Ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі: що відомо на 18 січня

Ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі: що відомо на 18 січня - фото: suspilne.media

Події
18 сiчня 2023 14:30

Дніпряни та всі українці оговтуються після страшної трагедії, яка сталася у Дніпрі 14 січня. Внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці на ж/м Перемога загинуло 45 людей, серед яких 6 дітей.

Сьогодні у Дніпрі попрощалися із батьками Анастасії Швець. Максим та Наталія Швець загинули внаслідок ракетного удару. Їхня донька дивом вижила. Фото, де Анастасія сидить на руїнах зруйнованого будинку облетіло весь світ. Про це повідомляє "Суспільне". 

У Дніпрі попрощалися із загиблими батьками Анастасії ШвецьУ Дніпрі попрощалися із загиблими батьками Анастасії Швець - фото: suspilne.media

Також 18 січня Дніпро попрощався із загиблою під час ракетного удару Іриною Саламатенко. У момент вибуху вона йшла поруч із будинком та отримала травми не сумісні з життям. Відомо, що жінка працювала стоматологом та волонтером: допомагала військовим. Без мами залишилися 13-річний хлопчик та 6-річна дівчинка.

У Дніпрі попрощалися із загиблою через ракетний удар Іриною СаламатенкоУ Дніпрі попрощалися із загиблою через ракетний удар Іриною Саламатенко - фото: suspilne.media

Без мами залишилися двоє дітейБез мами залишилися двоє дітей - фото: suspilne.media

Стало відомо, що зросла кількість постраждалих через ракетний удар. Вчора, 17 січня, до лікарні звернулася літня жінка, яка отримала контузію та забій голови. Зараз вона у лікарні. Так, від російського терору 14 січня було поранено 80 людей. Про це розповіла речниця ОВА Наталія Бабаченко і зазначила, що у медзакладах рятують 25 поранених.

Серед постраждалих 19-річна дівчина Анна Котова з Луганської області. Її готують до подальшого лікування за кордоном. Через ворожий удар по будинку вона втратила око, отримала черепно-мозкову травму та чисельні поранення.

Наталія Бабаченко розповіла, що наразі триває пізнанння та ДНК-експертиза. 12 загиблих людей ще не опізнали.

Загалом через ракетну атаку по Дніпру загинуло 45 людей. 17 людей вважаються безвісти зниклими.

Раніше мер Дніпра Борис Філатов розповів в інтерв'ю журналісту Василю Голованову, що рятувальники повністю обдивляються сміття, аби жоден фрагмент тіла не зник. Однак є ймовірність, що деяких людей не знайдуть. 

– Наразі 25 людей вважаються зниклими безвісти і, якщо чесно, ми повністю перетрушуємо сміття, щоб жоден фрагмент тіл не зник, але мені доповідали, що є така ймовірність, що деякі люди просто "випарувалися". Адже були морози і горіло ракетне паливо, – сказав Філатов. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах