На Дніпропетровщині підприємці крали та перепродавали їжу для ЗСУ

На Дніпропетровщині підприємці крали та перепродавали їжу для ЗСУ

На Дніпропетровщині підприємці крали та перепродавали їжу для ЗСУ - фото: dbr.gov.ua

Події
16 сiчня 2023 16:05

У Дніпропетровській області викрили підприємців, які привласнювали та перепродавали продукти харчування, призначені для ЗСУ.

Як повідомили в ДБР, одне з приватних підприємств Дніпропетровської області постачало продукти харчування у понад 45 військових частин. За півроку війни у 2022 році воно отримало військових підрядів більше ніж на два мільярди гривень.

Правоохоронці встановили, що у документах підприємці вказували одну кількість продуктів, а до військових частин надсилали зовсім інші об’єми. Весь залишок вони перепродавали через мережу посередників.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, під час масштабної спецоперації ДБР провело майже 70 обшуків. Було вилучено більше 30 тисяч банок тушкованої продукції вагою понад сім тонн, яку приготували для того, щоб вже перепродати. Також було знайдено майже чотири мільйони гривень у різній валюті. Ймовірно гроші були отримані за допомогою шахрайства. Крім цього, правоохоронці знайшли чорнову документацію, яка підтверджує злочинну діяльність.

ДБР викрило підприємців, які перепродавали їжу для ЗСУДБР викрило підприємців, які перепродавали їжу для ЗСУ - фото: dbr.gov.ua

У ДБР зазначили, що всі вилучені продукти згодом передадуть військовим. Також у підприємців вилучать десятки автомобілів, на яких перевозили крадені продукти.

Наразі одному з представників фірми повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (частина 4 стаття 191 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років. Досудове розслідування триває. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах