У Дніпропетровській області затримали трьох прихильників окупантів

У Дніпропетровській області затримали трьох прихильників окупантів -

У Дніпропетровській області затримали трьох прихильників окупантів - фото: aa.com.tr

Події
11 сiчня 2023 13:13

Правоохоронці продовжують виявляти у Дніпропетровській області людей, які займаються антиукраїнською агітацією та підтримують російських окупантів.

Як повідомили у Службі безпеки України, під час моніторингу інтернет-простору викрили трьох жителів Павлограда, які заперечували військову агресію РФ.

Так, колишній працівник одного з підприємств оборонно-промислового комплексу був активним прихильником військового вторгнення РФ в Україну. Він не приховував своє захоплення політичним керівництвом країни-агресора. На своїй сторінці у соцмережі публікував антиукраїнський контент. Зокрема він також підтримував окупацію українських територій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також СБУ викрила колишню працівницю однієї з райдержадміністрацій області, яка підтримувала кремлівський режим та закликала до передачі українських територій під керування окупаційної влади. Вона має родичів у Росії, які вірять російській пропаганді, і розділяє їхню точку зору. Жінка постійно публікувала на своїй сторінці негативні висловлювання на адресу української влади і займалася глорифікацією дій ворога під час проведення так званої "спецоперації". Антиукраїнський контент вона переважно шукала у проросійських пабліках та інтернет-ресурсах.

Ще одна місцева мешканка – співробітниця державної організації у сфері освіти, теж розповсюджувала в інтернеті деструктивні меседжі. Антиукраїнські наративи переважно стосувалися підтримки лідерів країни-ворога, критики військової допомоги Україні західними державами та невизнання окупації українських територій. Контент розповсюджувався через особистий акакунт у соцмережі і супроводжувався її власними коментарями.

Під час обшуків правоохоронці вилучили в антиукраїнських пропагандистів комп’ютерну техніку та мобільні телефони. Їм повідомили про підозру за колабораційну діяльність.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах