Рятувальна операція дронами: про бійців дніпровської бригади зняли фільм

Рятувальна операція дронами: про бійців дніпровської бригади зняли фільм

Рятувальна операція дронами: про бійців дніпровської бригади зняли фільм - фото: fakty.ua

Події
10 сiчня 2023 18:11

Український кінорежисер Любомир Левицький зняв документальний фільм про бійців  93-ї бригади "Холодний Яр". Картина називається "Йди за мною" і заснована на реальних подіях. У ній використали справжні кадри з дронів.

У фільмі показано, як українська пара з Бахмуту намагалася терміново евакуювати своїх стареньких та хворих батьків із зони бойових дій. Під час об’їзду окупованих територій біля Ізюму їх автомобіль потрапив під сильний обстріл окупантів. Військові дніпровської бригади 93-ї бригади "Холодний Яр" за допомогою дрона провели рятувальну операцію. Згодом ці кадри використав Любомир Левицький у своїй роботі. В головних ролях – військові та врятовані люди. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– З початку повномасштабного вторгнення є багато різних виняткових історій про роботу дронів, про які мені було б цікаво відзняти цілий серіал. Це те, що сьогодні може бути цікаво світовій аудиторії, тому що здебільшого кожний випадок унікальний і приголомшливий, такого ще ніхто не бачив. Ці історії є героїчними, вони демонструють високий рівень професіоналізму малої авіації в Україні. Це дуже класний формат, тому ми з радістю погодимося продовжити, якщо отримаємо зацікавленість того ж Netflix, – зазначив Любомир Левицький, пише "24 канал". 

Фільм можна переглянути на Youtube українською та англійською мовами. В описі стрічки українців закликають робити донати на придбання дронів, адже це рятує життя. 

 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах