У Дніпрі зафіксували випадок зараження на малярію

У Дніпрі зафіксували випадок зараження на малярію -

У Дніпрі зафіксували випадок зараження на малярію - фото: freepik.com

Події
09 сiчня 2023 14:40

У Дніпропетровській області продовжують фіксувати нові випадки коронавірусу. Також стало відомо про випадок захворювання на малярію.

Так, у Дніпрі зареєстрували випадок захворювання на малярію. Хворий приїхав в Україну із Молдови. З’ясувалося, що перед цим він був в одній з країн Африки. Захворілий наразі перебуває на стаціонарному лікуванні і отримує необхідну медичну допомогу. Спеціалісти проводять відповідні протиепідемічні заходи, повідомили у Дніпропетровському ОЦКПХ МОЗ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Що стосується ситуації з коронавірусом, то з 30 грудня по 5 січня у Дніпропетровській області виявили 362 нових випадки. Якщо порівнювати з попереднім тижнем, то рівень захворюваності знизився майже на 10%. Всього з початку пандемії, у Дніпропетровській області зафіксували 349 473 випадків COVID-19. Померли 10 076 хворих, у яких був підтверджений коронавірус. Всього одужали 338 686 осіб.

Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) знаходиться на низькому рівні інтенсивності епідемічного процесу, але другий тиждень поспіль в області спостерігається зростання рівня захворюваності. До лікарень області за медичною допомогою за тиждень звернулись 9 631 людина.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції (ГКІ) у порівнянні з попереднім тижнем зросла на 8,5%. Всього зареєстровано 77 випадків. Реєструвались переважно поодинокі випадки. Спалахів кишкових інфекцій не було.

Захворюваність на вірусні гепатити поодинока. Зареєстровано чотири випадки.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах