У Дніпрі створили музей з уламками збитих російських ракет та БпЛА

У Дніпрі створили музей з уламками збитих російських ракет та БпЛА.

У Дніпрі створили музей з уламками збитих російських ракет та БпЛА. Фото: armyinform.com.ua

Події
08 сiчня 2023 11:32

У Дніпрі зібрали цілу колекцію збитих російських ракет та безпілотників окупантів. Саме тому в місті вирішили створити "Музей деградації військово-космічних сил Російської Федерації".

На території однієї з частин протиповітряної оборони зберігається майже уся наявна номенклатура ракет російських загарбників, якими вони обстрілювали Дніпропетровщину. Тут є уламки понад пів сотні російських "Калібрів", "Іскандерів" та інших різноманітних ракет, пише АрміяInform.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В музеї навіть є майже ціла крилата ракета Х-101 (без бойової частини), яку наші протиповітряні сили збили влітку над Дніпром. Спеціалісти виявили в неї важливу деталь – вмонтовану камеру. Ракета летить за координатами, а на кінцевому етапі польоту вмикається ця камера й вибирає найбільш важливий об’єкт. Далі вже удар скеровується по телевізійному наведенню.

За словами одного з організаторів музею, зараз росіяни почали використовувати ракети Х-22, в яких дуже велика бойова частина – 960 кілограмів.

Також тут є залишки понад двох десятків безпілотників, зокрема "Шахедів" та "Орланів". Усі експонати цього символічного музею суворо класифіковані за датою збиття й моделлю. У кожного – своє місце й опис.

У Дніпрі створили музей з уламками збитих російських ракет та БпЛА.У Дніпрі створили музей з уламками збитих російських ракет та БпЛА. Фото: armyinform.com.ua

Військові спочатку використовували уламки для вивчення, але після зростання їх кількості вирішили зробити колекцію з назвою "Музей орківських надій".

Попасти сюди сторонні не зможуть, через те, що експонати знаходяться на території військової частини. І слугують вони радше не для того, щоб подивитися на зброю ворога, а для аналізу деградації ракетного озброєння російської федерації. Адже з кожним масованим обстрілом українських міст із боку країни-агресора їхні ракети стають більш примітивними й застарілими.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах