В Україні створили інтерактивну мапу вибухонебезпечних територій

В Україні створили інтерактивну мапу вибухонебезпечних територій

В Україні створили інтерактивну мапу вибухонебезпечних територій - фото: pravda.com.ua

Події
07 сiчня 2023 15:21

В Україні з'явилася мапа замінованих територій, які можуть залишатися небезпечними після бойових дій.

Як повідомили в пресслужбі ДСНС, на цій мапі позначені місця, на яких вже виявили або можуть ще знаходитися вибухонебезпечні предмети, та ступінь загрози від них. Похибка локалізації становить до 30 метрів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ознайомитися з картою можна за посиланням і завантажити її додатком на телефон. Завдяки їй українці можуть обрати безпечні маршрути для пересування. Також рятувальники рекомендують користуватися мапою на територіях, де раніше велися бойові дії.

Станом на середину листопада 2022 року було заміновано близько 30% території України. Площа та об`єми замінування території України зросли в 10 разів у порівнянні з довоєнним періодом. Про це повідомили в ДСНС. 

Нагадаємо, 7 січня в Україні розпочалася 318-та доба повномасштабної війни. Після успішних ударів ЗСУ російські військові посилюють контррозвідувальні заходи у Старобільську (Луганська область). Зокрема, за даними українського генштабу, окупаційна влада перевіряє у місцевих жителів телефони. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах