У Дніпрі демонтували пам'ятник Ломоносову

У Дніпрі демонтували пам'ятник Ломоносову

У Дніпрі демонтували пам'ятник Ломоносову - фото: suspilne.media

Події
06 сiчня 2023 13:43

Сьогодні, 6 січня, у Дніпрі демонтували пам'ятник, присвячений російському ученому Михайлу Ломоносову.

Висота пам’ятника Михайлу Ломоносову – 7,7 метрів, вага – понад 30 тон. За допомогою спеціальної техніки комунальники зняли його з постаменту. Демонтаж ускладнювали спеціальні вольфрамові стержні, на яких він кріпився. Про це повідомляє телеграм-канал "Дніпро Обласний".

Висота пам’ятника Ломоносову – 7,7 метрів, вага – понад 30 тонВисота пам’ятника Ломоносову – 7,7 метрів, вага – понад 30 тон - фото: suspilne.media

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після цього, пам’ятник відвезли на територію комунального підприємства "Зооконтроль". Це останній пам’ятник з восьми, який демонтували в рамках декомунізації за рішенням виконкому міської ради.

Нагадаємо, раніше у Дніпрі вже демонтували чимало пам’ятників, які пов’язані з Росією та Радянським Союзом. Серед них пам’ятники Максиму Горькому, Валерію Чкалову, Олександру Пушкіну, Володі Дубініну, Юхиму Пушкіну, Олександру Матросову та Андрію Булигіну.

Мер Борис Філатов дав розгорнуту відповідь, чому цим пам'ятникам не місце у нашому місті. За його словами, самі монументи радянським діячам не мають ніякого відношення до Дніпра.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах