СБУ завершила обшуки в храмах УПЦ МП на Дніпропетровщині: що знайшли

СБУ завершила обшуки в храмах УПЦ МП на Дніпропетровщині: що знайшли

СБУ завершила обшуки в храмах УПЦ МП на Дніпропетровщині: що знайшли - фото: ssu.gov.ua

Події
06 сiчня 2023 10:51

СБУ завершила перевірку в храмах та соборах УПЦ МП у Дніпропетровській області. Контррозвідувальні заходи провели також у церквах Московського патріархату Херсонської, Кіровоградської та Рівненської областей.

Як повідомили в пресслужбі СБУ, на території церков та всередині храмів правоохоронці виявили бібліотеки з проросійської літературою, агітаційні листівки заборонених політичних партій в Україні та російську символіку.

Так, на Дніпропетровщині при виїзді з території місцевої єпархії правоохоронці зупинили автомобіль, з якого вилучили наклад брошур забороненої партії "ОПЗЖ", прокремлівську літературу та інші антиукраїнські матеріали. 

СБУ завершила обшуки в церквах Московського патріархату на ДніпропетровщиніСБУ завершила обшуки в церквах Московського патріархату на Дніпропетровщині - фото: ssu.gov.ua

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Херсонській області на території церкви Святого праведного Іоанна Кронштадського знайшли колишні склади з майном окупантів. Правоохоронці встановили, що загарбники облаштували їх за сприяння настоятеля церкви протоієрея Анатолія Корнєва. Він співпрацював з окупаційною владою та представниками ФСБ. Під час звільнення Херсона клірик утік разом з ними на лівий берег Дніпра.

На Херсонщині у церкві знайшли склади з майном армії РФНа Херсонщині у церкві знайшли склади з майном армії РФ - фото: ssu.gov.ua

У Рівненській області у приміщеннях Свято-Троїцького Межирицького монастиря виявили пропагандистські матеріали громадського об’єднання, яке очолює підозрюваний у державній зраді Віктор Медведчук.

У Рівненській області в церкві знайшли матеріали забороненого громадського об'єднанняУ Рівненській області в церкві знайшли матеріали забороненого громадського об'єднання - фото: ssu.gov.ua

На Кіровоградщині СБУ повідомила про підозру секретарю Кіровоградської єпархії за частиною 1 статею 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань).

Наразі всі виявлені докази направили на експертизу. Після цього будуть вчинятися інші процесуальні дії, щоб притягнути винних до відповідальності.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах