Уламок в сонній артерії та критична крововтрата: у Дніпрі рятують 20-річного бійця

Уламок в сонній артерії та критична крововтрата: у Дніпрі рятують 20-річного бійця

Уламок в сонній артерії та критична крововтрата: у Дніпрі рятують 20-річного бійця - фото: facebook.com/rsa010963

Події
03 сiчня 2023 11:20

У Дніпрі рятують 20-річного військового, який отримав важкі поранення під час бою.

Як повідомив директор лікарні імені Мечникова Сергій Риженко, Олександру недавно виповнилося 20 років. Боєць воював у Донецькій області та під час запеклого бою отримав важкі поранення.

З гематомою м’яких тканин шиї, стороннім тілом по передній поверхні, правобічним пневмотораксом, зміщенням трахеї та великим уламком у сонній артерії його госпіталізували до лікарні імені Мечникова у Дніпрі. Він втратив критичну кількість крові.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Усі новорічні свята лікарі рятували йому життя. Йому провели обстеження та складну операцію на ангіографі.

– Втручання такої складності успішно виконуються в ендоваскулярному центрі лікарні Мечникова. Лікар Юрій Чередниченко їх зробив сотні, рятуючи життя, – зазначає Сергій Риженко.

Він також додав, що мама Олександра і його старша сестра живуть у Харкові та працюють у лікарні.  Мама намагається частіше приїжджати до сина. Поки її немає про нього піклується медсестра Катерина Юрченко.

– Катерина йому розповідає про себе. Їм є про що помріяти і про що поговорити, але трубки в горлі Олександра не дають можливості сказати один одному, про що вони думають. Їхнє життя тільки починається. Катерина каже йому: "я прошу не сумуй, – лагідно обробляючи поранення, – ми ще про все довго будемо розмовляти", – написав Сергій Риженко.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах