Відповідь на "Шахеди": у Дніпропетровській області створили новий дрон-камікадзе

Відповідь на "Шахеди": у Дніпропетровській області створили новий дрон-камікадзе -

Відповідь на "Шахеди": у Дніпропетровській області створили новий дрон-камікадзе - фото: 24tv.ua

Події
03 сiчня 2023 10:54

Інженер із Кривого Рогу Віталій Бризгалов створив унікальний дрон-камікадзе для Збройних сил України. Він може літати на відстань до 300 кілометрів та нести десять кілограмів вибухівки.

У мирні часи Віталій займався виготовленням електровантажівок і дронів для цивільних, а навесні його команда розробила багі та цифрові міношукачі для військових. Згодом криворіжець повернувся до розробки дронів, але вже з іншою метою, повідомляє "Перший Криворізький".

Чоловік розробив унікальний дрон-камікадзе – довжиною понад три метри і вагою 40 кілограмів. За його словами, це безпілотник бригадного рівня, для роботи в тилу, бо може далеко літати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Основні переваги дрону-камікадзе:

  • Дешеве виробництво – на один безпілотник потрібно до двох тисяч доларів, аналог обійдеться в 5-10 тисяч доларів;
  • Один дрон виробляється 3-4 години. Команда за місяць може виготовити до 100 одиниць;
  • Дрон летить на 300 кілометрів і несе десять кілограмів вибухівки. Цього достатньо, щоб знищити будь-яку броньовану ціль, склад, казарму;
  • Це відповідь на "Шахеди", якими атакують Кривий Ріг та інші міста України, оскільки десять таких дронів коштують як один ворожий.

Загалом криворіжець створив цивільний дрон, а військові вже заряджатимуть вибухівку всередину або будуть підвішувати її до крил безпілотника. Всі важливі складові команда виробляє самостійно – матрицю, бензиновий двигун, регулятори.

У Кривому Розі створюють безпілотники -У Кривому Розі створюють безпілотники - фото: 1kr.ua

В Україні поки не налагоджене державне серійне виробництво дронів. Зараз цим займаються приватні компанії й команди ентузіастів без доступу до державного наукового ресурсу.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах