Які області увійшли у п'ятірку "найтривожніших" в Україні

Які області увійшли у п'ятірку "найтривожніших" в Україні

Які області увійшли у п'ятірку "найтривожніших" в Україні - фото: glavcom.ua

Події
01 сiчня 2023 17:52

Сьогодні, 1 січня 2023 року, з'явився новий рейтинг повітряних тривог по областям України. У ньому показано, скільки годин тривала сирена у кожному регіоні під час повномасштабної війни у 2022 році. У п'ятірку "найтривожніших" увійшли Дніпропетровщина, Запоріжжя, Харківщина, Донеччина та Миколаївщина.

Так, за даними офіційного волонтерського сайту "Мапа тривог України", найбільше повітряних тривог у 2022 році лунало у Харківській області – 1558. Донецька область посіла друге місце у рейтингу – 1294 тривог.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Запорізька область стала також одним із "найтривожніших" регіонів України. Тривогу тут оголошували 1235 разів.

Дніпропетровщина посіла четверте місце. За десять місяців війни тривога в регіоні оголошувалася 845 разів.

П’ятірку "найтривожніших" областей України у 2022 році закриває Миколаївщина. Кількість тривог у області за весь час війни – 916.

Кількість повітряних тривог у кожній області України за 2022 рікКількість повітряних тривог у кожній області України за 2022 рік - фото: alerts.in.ua

Найменше тривог лунало у Луганській області, адже там вона увімкнена постійно. У столиці України Києві лунало 638 тривог. Всього по всій Україні у 2022 році було оголошено 14 870 повітряних тривог.

Варто зазначити, що офіційне джерело даних про повітряні тривоги з'явилося лише 15 березня, тож інформація про кількість сирен до цієї дати зібрана з різних джерел і може бути неточною.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах